„Élhető világ”

Használatban van ez a kifejezés : „Élhető világ”. Hogyan lehet ezt megvalósítani? Biblia szava által: Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal;” Ez alapvető emberi elvárási szint.

Ha azt akarjuk, hogy szépen beszéljenek velünk akkor nekünk kell ezt először tenni. Ha tiszteletet akarunk akkor előbb mi kell tiszteljük a másikat. stb., Ha ezt tesszük akkor lesz jó nekünk és a körülöttünk lévőknek. Akkor leszünk jó szomszédok, jó barátok. Nyomorúság idején születnek az igazi barátok.

Sok nyomorúság van e világon és ha enyhíteni akarjuk akkor úgy kell tennünk ahogy előbb erről már szó volt. Ez Isten törvénye és ha betartjuk akkor élhető világ lesz. Mindannyian szeretjük a békességet szabadságot és ezt elérhetjük, ha tesszük Isten törvényét. Mert ez is Isten törvénye! Azért van a sok nyomorúság mert nem teszik ezt az alapvető egyszerű törvényszerűséget.

Ha gyerekeinknek jót akarunk akkor meg kell erre tanítsuk őket, hogy tiszteljék a másikat. Akkor már az iskolában élhető világ lesz.

Kárt okozni és szenvedést a másiknak ez az „élhető világ„ törvényének a súlyos megsértése. Talán sokan nem gondolják végig, ha ilyet tesznek, hogy ha azt velük tennék milyen rosszul esne nekik. Nagyon rosszul. Sokat emlegetik a szeretetet és különbféle elgondolásuk van róla, de ez a szeretet: „ Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek azokkal;”